Z cyklu krótko i na temat, czyli 3 pytania do... z Katarzyną Pawlak właścicielką Restauracji SOFRA ANADOLU rozmawia Ryszard Waldun
Ryszard Waldun: Jesteście lokalem międzynarodowym?
Katarzyna Pawlak: Tak, Sofra to miejsce spotkań gości różnych narodowości. Turcy odnajdują tutaj smaki domu, od 7 rano można zjeść tureckie śniadanie, a w ciągu dnia tradycyjne zupy i dania kuchni tureckiej. Pamiętajmy, że Sofra to nie tylko kraftowy kebab. Nasi specjaliści przyjechali tutaj z Turcji i to właśnie oni wprowadzają własne tradycyjne smaki. Inne narodowości jak i z resztą Polaków przyciąga świeżość produktów, przy tak dużej rotacji gości każdego dnia wszyscy mają pewność, że wszystko jest przygotowane na bieżąco. Przyciągają również najwyższej jakości mięsa, różnorodność i względem konkurencji nie wygórowana cena. Sofra to od rana do wieczora miejsce spotkań rodzinnych, służbowych i przyjacielskich, wieczorem natomiast do prawie samego rana ulubione miejsce klubowiczów, żużlowców i młodzieży. Sofra jako jedyna pracuje w weekendy do ostatniego klienta, zatem niekiedy na tarasie można jeszcze spotkać grupy klientów o 5 rano.
- Od 7.00 do 11.00 oferta śniadaniowa, więc czym różni się polskie śniadanie od tureckiego?
- Oferta śniadaniowa jest dość ciekawa. Tureckie śniadanie to dużo warzyw, owoce, różne sery, świeże tureckie pieczywo i dodatki jajeczne czy tureckie kiełbasy. W naszej ofercie można spróbować tradycyjnego śniadania, które łączy wszystkie te produkty w zestawie. W połączeniu z nielimitowaną oryginalną herbatą, można poczuć się choć przez chwilę jak w Turcji.
- Kończąc nasze spotkanie i rozmowę proszę powiedzieć, dlaczego warto odwiedzić Restaurację Sofra- Anadolu?
- Jak już mówiłam wcześniej naszą restaurację charakteryzuje świeżość produktów i kraftowy kebab. W naszych daniach prócz tureckich przypraw nie znajdzie się chemii. Unikatowy klimat lokalu oraz lokalizacja jest zdecydowanym atutem. Sofra pracuje na swoją opinię 25 lat i pomimo różnych zdań w internecie jako nieliczni wciąż mamy pełne obłożenie i zdecydowanie jest to ulubiona restauracja naszych gości, którzy zawsze chętnie wracają.
Dziękuję za spotkanie.
foto Ryszard Waldun